Jeugdkamp ‘Carptwenty’

Algemeen:

Water?                      Carptwenty

Waar?                        Leemslagenplas – Almelo (NL)

Wanneer?                 16 t.e.m. 20 augustus 2021

Leeftijd?                    12-21 jaar

(deelnemers jonger dan 12 jaar zijn bespreekbaar indien veel ervaring)

Prijs?                                             € 375 

Beschikbare plaatsen?           VOLZET!

Niveau?                                        Expert

Maaltijden?                                  Inbegrepen

Inschrijven?                                 Klik hier!

Beschrijving

In 2021 staat er wel een heel speciale bestemming op de kalender, nl. Carptwenty in Almelo. Het grootste betaalwater en daarnaast ook nog eens het diepste zoetwatermeer van Nederland. Gedurende een ganse midweek hebben wij het volledige complex ter onzer beschikking, wat een heleboel mogelijkheden geeft om er een fantastische midweek te beleven samen met 20 enthousiaste deelnemers.

Van maandag tot vrijdag zal er gevist worden op tien 2-persoonsstekken die rondom het water zijn aangelegd. Als je wenst samen te zitten met iemand op één stek, kan je dit aangeven op het inschrijvingsformulier. Wij zorgen er dan voor dat jullie samen het kamp kunnen doorbrengen op één stek.

Maandagochtend wachten wij alle deelnemers op bij de ingang van het domein. Na een korte kennismaking en het overlopen van het reglement, worden de stekken geloot en kan iedereen zich naar de stek begeven om zich klaar te maken voor een (hopelijk) visrijke midweek.

Geen stress over wat je gaat eten tijdens je verblijf, want ’s ochtends en ’s avonds wordt er een maaltijd op de stek geleverd.

Grote diepteverschillen die veel vis-technische mogelijkheden bieden, in combinatie met een mooi visbestand en comfortabel aangelegde stekken, zijn volgens ons de perfecte mix voor een geslaagde en leerrijke visvakantie onder leeftijdsgenoten.

De ganse week zal je als deelnemer bijgestaan worden door onze uiterst professionele TCC Crew, waarbij je met al je vragen rondom het karpervissen terecht kan.

Samen met onze begeleiders zullen wij er een aangename en leerrijke midweek van maken!

Het domein en het water

Carptwenty, ten westen van Almelo (voorheen Leemslagenplas), is ontstaan door zand en grindwinning. Het zand en grind dat hier gewonnen is, is gebruikt bij de aanleg van de wijk Windmolenbroek. Sinds 2001 ligt er geen zandzuiger meer in de plas en is de plas jaren lang volledig met rust gelaten en ingenomen door prachtig natuurschoon.

De heldere plas is ruim 28 hectare en kenmerkt zich door een grillig bodemverloop met dieptes van wel ruim 30 meter. Naast interessante uitlopers zijn er ook diverse plateau’s ontstaan die interessante hotspots vormen om op te vissen.

Het originele bestand op Carptwenty bestaat uit een handvol spiegel- en schubkarpers. Deze vissen zijn echte karaktervissen die er al jaren rondzwemmen. Vanaf 2016 is er gestart met de uitzet van nieuwe karpers. Zo zijn er circa 50 zeer mooi getekende vissen via kwekerij Vasterink uitgezet. In het vroege voorjaar van 2018 heeft er een grote uitzetting plaatsgevonden van 300 vissen die geleverd is door CarpFarm. Deze vissen hebben de potentie om in een relatief korte periode uit te groeien tot de echte zwaargewichten.

Alle karpers op Carptwenty zijn met de hand geselecteerd en bij de uitzet geregistreerd. De vissen worden nauwlettend gevolgd op groei en gezondheid door de firma Carp Care. Ook voor de komende jaren staan nog visuitzettingen gepland om zo een gezond en divers karperbestand op te bouwen. Afgelopen periode zijn er diverse vissen van meer dan 20 kg gevangen en de kans op 15 kg+ vis is zeer reëel te noemen.

Naast karper zwemt er ook een uitzonderlijk roofvisbestand op Carptwenty. Met name de baarzen die er zwemmen bereiken regelmatig een recordformaat. Daarnaast zwemmen er enkele grote zeelten. Overige witvis is niet aanwezig waardoor er ook prima met kleinere aassoorten gevist kan worden.

Plattegrond

Prijsoverzicht

De prijs voor de jeugdweek bedraagt €375/visser.

In deze prijs is inbegrepen:

 • Verblijf van maandag t.e.m. vrijdag
 • Visvergunning dag en nacht
 • Ontbijt en avondmaal op de stek
 • Stroomvoorziening op enkele stekken; algemeen in het clubhuis.
 • Onthaakmatten, schepnetten, slings, carpcare zijn aanwezig op elke stek.
 • Gebruik van TCC-voerboten met dieptemeter (Navigator + Toslon TF 640 + GPS)
 • Aaspakket
 • T-shirt ‘The Carp College’ (New 2020!)
 • Workshops & lezingen gedurende het kamp
 • 24/24 Begeleiding door ervaren karpervissers

Let op: voor minderjarige deelnemers is toestemming van de ouders vereist. Deze toestemming geef je aan door je bij boeking als ‘volwassen visser’ op te geven en in het opmerkingenveld in te vullen ‘akkoord voor deelname namens ouders/voogd (naam invullen)’.

Extra opties (optioneel)

Annulatieverzekering*

+ €18,75

Wij bieden onze deelnemers de mogelijkheid aan een annulatieverzekering te nemen bij je inschrijving. Met deze annulatieverzekering bent u – indien u een geldige reden hebt – verzekerd als u annuleert voor de start van het kamp.
Meer informatie over onze annulatieverzekering vind je bij onze ‘FAQs‘.

Reglement

 1. Het meenemen, verplaatsen en/of doden van karpers is te allen tijde verboden.
 2. Wij willen de groei en gezondheid van onze karpers monitoren. Daarom vragen wij om elke vangst van beide kanten te fotograferen en de gegevens op te nemen in het vangstrapport.
 3. Parkeerplaatsen zijn gemaakt bij het clubhuis op de centrale plaats. Parkeren is alleen toegestaan in de aangegeven parkeervakken.
 4. Tijgernoten en pinda’s zijn verboden. Andere particles zijn wel toegestaan mits geweekt en gekookt.
 5. Om overdracht van ziektes te voorkomen zijn onthaakmatten, schepnetten, slings, wateremmers en wond ontsmetting (Carp Care) aanwezig. Neem je eigen attributen dus niet mee!
 6. Zorg dat alle vinnen plat tegen het lichaam van de karper zitten alvorens deze uit het water te tillen. Zet karpers altijd terug met behulp van een weegzak. Mocht een vis beschadigingen hebben opgelopen, behandel deze dan met de wond ontsmettingsproducten van Carp Care.
 7. Bewaarzakken zijn niet toegestaan op Carptwenty. Ook het in bezit hebben van bewaarzakken is verboden. Als er toch een bewaarzak wordt aangetroffen wordt u gevraagd te vertrekken. Drijvende weegzakken zijn beschikbaar om een karper te bewaren voor een maximum van 15 minuten. Zorg dus voor een camera met flits om ook ’s nachts goede foto’s te kunnen maken.
 8. Het is toegestaan te vissen met maximaal 2 hengels per visser.
 9. Alleen haken met een micro weerhaak zijn toegestaan op Carptwenty. Deze haken mogen niet kleiner zijn dan maat 6. Dit voorkomt onnodige beschadigingen in de bek van de karper. Weerhaak loze haken zijn te allen tijde verboden omdat deze de bek van de vis tijdens de dril onnodig veel beschadigen.
 10. Het gebruik van Longcurve haken (bijv. Fox series 5, Long Shank Nailers) of andere lange gebogen of gezette haken is niet toegestaan. Deze haken kunnen grote beschadigingen in de bek van de karper veroorzaken als deze verkeerd gebruikt worden.
 11. Gebruik alleen visveilige loodsystemen waarbij het lood en de vis vrij kunnen komen na lijnbreuk.
 12. Gevlochten lijnen zijn verboden. Minimale nylon hoofdlijndikte die gebruikt mag worden is 0.35mm.
 13. Leadcore, unleaded, freefall of andere gevlochten leaders mogen uitsluitend worden gebruikt als deze bij lijnbreuk vrijkomen van de onderlijn en niet langer zijn dan 80 cm.
 14. Om de grenzen van het visgebied, behorend bij de geboekte visstek, aan te geven is er een kaart van Carptwenty gemaakt. Daarnaast zijn er permanente markers geplaatst om de grenzen aan te geven.
 15. De maximale afstand waarop gevist mag worden is 100 meter.
 16. Baitboats zijn toegestaan mits deze geen problemen met andere vissers op leveren.
 17. Het gebruik van een boot (inclusief elektromotor) is toegestaan maar is voor eigen risico. Zorg voor een veilige boot, het water kent dieptes tot ruim 30 meter. Het dragen van een reddingsvest is te allen tijde verplicht in de boot.
 18. Het gebruik van de boot is ’s nachts niet toegestaan. Dit is voor uw eigen veiligheid.
 19. Het is alleen toegestaan te vissen vanaf de daarvoor bestemde visplekken/steigers.
 20. Het is niet toegestaan om uw ingelegde hengels onbewaakt te verlaten.
 21. Drugs en alcoholmisbruik wordt niet getolereerd.
 22. Het is niet toegestaan om planten, bomen of riet te snoeien. Mocht u last hebben van enige vorm van vegetatie dan geeft u dit aan bij de beheerder.
 23. Het maken van een open vuur is verboden, gebruik van een barbecue is wel toegestaan.
 24. Bij de centrale plaats staat een afvalcontainer. U wordt verzocht om gedurende uw verblijf al uw vuilnis hierin te deponeren en uw stek schoon te houden.
 25. Het is niet toegestaan om tijdens de visweek gasten te ontvangen.
 26. Alleen staafmarkers zijn toegestaan. Alle andere markers zoals bijvoorbeeld H-markers zijn niet toegestaan.
 27. Elke visser is te gast in een prachtig natuurgebied. Wij willen dat iedereen een mooie vakantie heeft. Denk er aan dat geluid over het water ver draagt. Zet het eventuele volume van uw radiomuziek erg laag en praat met gedempte stem.
 28. In alle gevallen, waarin dit reglement niet voorziet, of waarin over de uitleg twijfel bestaat, beslist Carptwenty.

Het niet nakomen van bovenstaande regels geeft ons het recht om u per direct van het terrein te verwijderen zonder recht op enige restitutie!

Adres domein

Carptwenty
Leemslagenplas
Almelo
Nederland

Media

MOVIE: “48 uur vissen op Carptwenty met Michiel Pilaar & Timo Mud

Facebookpagina ‘Carptwenty’

Sponsors

Aaspakket:

Partikels:

Gadgets/Goodies:
 

Wil jij ook je steentje bijdragen aan dit jeugdkamp?
Neem vrijblijvend contact met ons op via
info@thecarpcollege.be.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.