Jeugdkamp ‘Carp Insula’ 2019

Algemeen:

Water?                       Carp Insula 

Waar?                        Omgeving Leuven

Wanneer?                 08  t.e.m. 12 juli 2019

Leeftijd?                    12-21 jaar

Prijs?                          €  250

Beschikbare plaatsen?      3/8 

Moeilijkheidsgraad?            4,5/5

Vervoer?                                   Niet inbegrepen

Inschrijven?                            Klik hier!

Beschrijving

In de zomervakantie van 2019 trekken wij samen met 8 jongeren naar een uniek complex in het Leuvense, genaamd ‘Carp Insula’. Samen met 8 jongeren gaan wij voor 4 nachten dit ongerepte stukje natuur verkennen. Om het huidige visbestand en het domein te beschermen in zijn huidige staat, zal het exacte adres pas doorgegeven worden na het voltooien van de inschrijving.

Maandag 12 juli vangen wij het kamp aan om 10u00 in de ochtend, zodat we al een hele dag tijd hebben om de kampementen op te zetten en het domein te verkennen. Er zal gevist worden in duo’s, waarbij elk duo een heel water ter beschikking krijgt om de nachten door te brengen samen met een begeleider.

Door het grote aantal ongerepte watertjes op het domein is het ideaal om overdag er met de pen op uit te trekken naar de ongekende verrassingen die hier nog rondzwemmen. Kortom voor ieder wat wils op dit uitgestrekte domein.

Vrijdag 10u00 ‘s ochtend beginnen wij met het opruimen van al het materiaal en het domein, zodat we dit ook in zijn originele staat terug kunnen achterlaten. Rond 12u00 sluiten wij het kamp af met hopelijk allemaal enkele mooie herinneringen aan dit unieke avontuur!

Dit kamp is zoals de meeste van onze jeugdkampen een All-in formule waarbij 2 maaltijden per dag zullen voorzien worden voor de jongeren.

Het domein en het water

Het domein telt in totaal zo’n 15-tal watertjes waarvan er op de dag van vandaag 5 te bevissen zijn met een mooi en gevarieerd bestand. Elk van deze 5 vijvers hebben een ander visbestand, zodoende dat geen van de vijvers hetzelfde is.

Vijver 1: MINT POOL
Heeft een bestand bestaande uit 40 karpers en is een water waar je normaal gezien elke nacht in staat moet zijn om enkele aanbeten te forceren. Wat niet wil zeggen dat het een running water is!

De nadruk ligt hier voornamelijk op mooi beschubte spiegels met een gemiddeld  gewicht van 10 kg, maar er zwemmen met zekerheid van de 40 karpers 10 karpers van plus 10 kg en 5 karpers van net over de 15 kg.

Bijvangsten: Koi/ zilverkarper/ graskarper.

Vijver 2: DINO POOL
Dit bestand is nog in opbouw, maar bestaat voornamelijk uit steuren. Er zwemmen 9 verschillende steursoorten rond en van elke ondersoort 2 stuks.

Beluga steur/ Diamant steur / Siberische steur/ albino steur/ stellatus steur/ zebra steur/ transmontanus steur/Atlantische steur/ Naccari steur.

Dit maakt dat er op deze vijver 18 steuren rondzwemmen tot 30 kg. Ook zwemt er nog een klein bestand karpers rond van ongeveer 20 karpers, Gemiddeld gewicht 10 kg. De grootste schub en spiegel gaan beiden net over de 15 kg.

Bijvangsten: Koi/ zilverkarper/ graskarper.

Vijver 3: ORIGIN POOL
De vijver waar alles begon. Het bestand bestaat uit ongeveer 30 karpers met een gemiddeld gewicht van 12,5 kg. Hier zwemmen nog een aantal oud-bestanders rond, waarvan er enkele dik de 15 kg passeren. Het is in de loop der jaren aangevuld met Franse spiegels. Het record spiegel en schub staat momenteel net over de 17,5 kg. Dit is een moeilijk en uitdagend watertje waar de vissen de klappen van de zweep zeker kennen.

Bijvangsten: goudkarper/ graskarper/ zilverkarper/ albino graskarper.

Vijver 4: BELLY POOL
Deze vijver heeft het kleinste karperbestand met ongeveer 20 karpers. Het gemiddeld gewicht is 15 kg met als record een spiegel van meer dan 20 kg. Het zijn allemaal Franse vissen die elk op potentieel en uiterlijk zijn geselecteerd de afgelopen jaren. Het is een water voor de rigspecialist die weet waar hij mee bezig is! Moeilijk water met hoge beloningen!

Vijver 5: KING POOL
Een echt specimen meerval water dat is opgebouwd uit 20 meervallen. 10 meervallen met een gemiddeld gewicht van 30 kg. De grootste zwarte meerval weegt meer dan 50 kg en gaat net over de 2 meter! Alsook 10 albino meervallen met een gemiddeld gewicht van 12,5 kg waarvan de grootste albino bij de laatste vangst 35 kg en 1.70 meter groot was. Naast deze meervallen zwemmen er nog een heleboel karpers rond om het ideale biotoop voor de meerval te verkrijgen. Het gevolg hiervan is dat als je hier op karper vist je op veel runs kan rekenen, deze vijver heeft namelijk het grootste karperbestand. Gemiddeld gewicht 7,5 kg, maar wederom uitschieters tot net over de 15 kg.

Bijvangsten: Koi/ graskarper/ zilverkarper/ giebel.

Plattegrond

Prijsoverzicht

De prijs voor het jeugdkamp bedraagt €250/visser.

In deze prijs is inbegrepen:

 • Verblijf
 • Maaltijden
 • 24/24 Begeleiding door ervaren karpervissers
 • T-shirt ‘The Carp College’ (New 2019!)
 • Gebruik van TCC-voerboten met dieptemeter (Navigator + Toslon TF 640 + GPS)
 • Roeiboot aanwezig op elk water
 • Aaspakket aangeboden door Carpelicious
 • Goodiebag aangeboden door CarpLeads
 • Goodiebag aangeboden door Carplevel
 • Goodiebag aangeboden door MonkeyClimber

Let op: voor minderjarige deelnemers is toestemming van de ouders vereist. Deze toestemming geef je aan door je bij boeking als ‘volwassen visser’ op te geven en in het opmerkingenveld in te vullen ‘akkoord voor deelname namens ouders/voogd (naam invullen)’.

Extra opties (optioneel)

Annulatieverzekering

+ €12,50

Vanaf dit jaar bieden wij de mogelijkheid aan een annulatieverzekering te nemen bij je inschrijving. Met deze annulatieverzekering bent u – indien u een geldige reden hebt – verzekerd als u annuleert voor de start van het kamp.
Meer informatie over onze annulatieverzekering vind je bij onze ‘FAQs‘.

Reglement

 • Weerhaakloze haken zijn verplicht op elk water.
 • Er moet steeds gebruikt gemaakt worden van tubing of leadcore of een gelijkaardige dikke voorslag van max 1m en min 0,5 m.
 • Het bezit van een goede reddingsvest is verplicht!

Adres domein

Rotselaarsebaan
3220 Holsbeek
Vlaams-Brabant
België

Media

Om een overzicht te krijgen van het tot nu toe bekende deel van het bestand, gebruik je op instagram de hashtag ‘#CarpInsula’!

Vangst van één van de grote meervallen die er rond zwemmen!

Sponsors


Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.